fbpx

aeroBursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat astazi, ca 23 de companii de pe piata AeRO vor trece la categoria Premium, de luni, 15 februarie 2016. Restul companiilor vor face parte din categoria Standard.

Criteriile pentru incadrarea actiunilor in Categoria AeRO – Premium sunt:

Actiunile sa fie tranzactionate pe baza mecanismului de tranzactionare continua, si:

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor in piata principala (regular) in ultimele 6 luni sa fie mai mare de 1.000 Euro

sau

Valoarea totala a detinerilor mai mici de 10% sa fie mai mare de 1.000.000 Euro (conform celei mai recente structuri furnizate de catre Depozitarul Central)

– Actiunile nou admise, fara istoric de tranzactionare, vor fi incluse in Categoria AeRO – Premium pentru o perioada de cel putin 12 luni de la debutul acestora pe AeRO, daca nu intervin situatii extraordinare care sa conduca la reclasificarea lor in Categoria AeRO – Standard.

Companiile care vor face parte din Categoria AeRO – Premium sunt:

Argus Constanta (UARG) – este al doilea jucator de pe piata uleiului imbuteliat din Romania. Argus proceseaza seminte de floarea-soarelui si de  rapita producand ulei brut, ulei rafinat, sroturi proteice si alte subproduse. Compania vinde ulei sub brandurile Argus, Tomis si Sora Soarelui, o actiune UARG se tranzactioneaza la pretul de 3,22 Ron.

Autonova Satu Mare (AUTQ) – cu o experienta de peste 60 de ani, compania activeaza in domeniul proiectarii si fabricatiei atat de echipamente  hidraulice de franare pentru autovehicule cat si de diferite ansamble, subansamble si piese individuale pentru industria auto si non auto, pretul de tranzactionare fiind de 0,2000 Ron/actiune.

Bittnet Systems (BNET) – funizor de cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si de servicii de suport tehnic, o actiune BNET costa 1,485 Ron.

Braiconf Braila (BRCR) – cel mai mare producator de camasi din Romania. Compania detine o retea de 17 magazine in Romania in orase precum: Bucuresti, Braila, Brasov, Bacau, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Galati, Pitesti, Ploiesti, Oradea si Timisoara. In istoria de 65 de ani, peste 100 de milioane de camasi au fost produse in fabrica de la Braila, pretul unei actiuni BRCR fiind de 0,5040 Ron.

Bucur Obor Bucuresti (BUCU) – compania administreaza un centru comercial in Bucuresti, renumit pentru produsele puse la vanzare si pentru varietatea acestora. Magazinul este prima optiune a bucurestenilor din zona cand vine vorba de alimente, imbracaminte, incaltaminte sau accesorii. Pretul de tranzactionare fiind de 4,000 Ron/actiune.

Bucur Bucuresti (BUCV) – compania are ca domeniu de activitate comertul cu ridicata, nespecializat, de produse alimentare, bauturi si tutun. Ofera spre inchiriere spatii comerciale, dar si servicii de depozitare, manipulare si comercializare de marfuri, prin depozite proprii, iar o actiune BUCV costa 0,1685 Ron.

Comat Galati (COTM) – compania este specializata in comercializarea en-gross a produselor industriale, precum si inchirierea si subinchirierea de spatii comerciale si efectuarea unor servicii de aprovizionare-desfacere pentru alti agenti economici, pret de tranzactionare 0,7800 Ron/ actiune.

Comnord Bucuresti (COSC) – desfasoara lucrari de constructii civile si industriale, productie industriala in domeniul constructiilor si presteaza servicii in domeniul constructiilor cu echipamente. Printre altele, compania a construit complexul comercial Baneasa, dar si o parte din ansamblul Militari Residence. Pretul unei actiuni COSC este de 0,4200 Ron.

Compania Hoteliera Intercontinental Romania (RCHI) – administreaza hotelul InterContinental din Capitala, un hotel de 5 stele din Bucuresti, amplasat in Piata Universitatii. Hotelul InterContinental are 283 de camere si apartamente si este singurul din Bucuresti cu o sala de conferinte si un centru de sanatate cu piscina aflate la peste 70 de metri inaltime. O actiune ARCV se tranzactioneaza la pretul de 0,0186 Ron..

Comvex Constanta (CMVX) – este un operator portuar si detine in prezent cel mai mare terminal din Constanta specializat pe descarcarea marfurilor cu specific industrial, precum carbune sau minereu de fier. Pretul unei actiuni CMVX este de 16,1000 Ron.

Delivery Solutions (SDAY) – este prima companie de nisa pe piata romaneasca de curierat rapid, fiind axata pe livrarea la destinatar a expedierilor in ziua preluarii acestora, indiferent ca este vorba de transport la nivel local, national sau international. Compania opereaza sub brandul Sameday. O actiune SDAY se tranzactioneaza la pretul de 7,0000 Ron.

Electroprecizia Sacele (ELZY) – este o companie producatoare de motoare si generatoare electrice din Romania. Compania produce diferite tipuri de motoare electrice, polizoare de lacatuserie, electropompe, alternatoare, regulatoare de tensiune, diferite tipuri de relee, tablouri de bord cu vitezometru, indicatoare pentru presiune ulei, indicatoare de temperatura si nivel combustibil. O actiune ELZY se tranzactioneaza la pretul de 3,7700 Ron.

Flaros Bucuresti (FLAO) – companie specializata in inchirierea de spatii pentru productie si depozitare catre agenti economici si persoane fizice. Compania detine aproximativ 10.000 mp de hale industriale, disponibile pentru inchiriere. O actiune FLAO se tranzactioneaza la pretul de 38,40 Ron.

Imotrust Arad (ARCV) – dezvoltator imobiliar din Vestul Romaniei. Compania detine in proprietate hale si facilitati industriale, cladiri de birouri si rezidentiale, spatii comerciale, dar si terenuri. O actiune ARCV se tranzactioneaza la pretul de 0,0186 Ron.

International Caviar Corporation Calan (AMAL) – compania isi propune sa devina producator de caviar in Romania. O actiune AMAL se tranzactioneaza la pretul de 0,1000 Ron.

Iproeb Bistrita (IPRU) – produce o gama larga de produse electrotehnice, o mare varietate de cabluri si conductoare izolate, cabluri neizolate pentru LEA, cabluri din otel pentru tractiune, cabluri de legaturi, izolatoare compozite si lanturi de izolatoare si materiale electroizolante. O actiune IPRU se tranzactioneaza la pretul de 0,7000 Ron.

Life is Hard Cluj-Napoca (LIH) – este una dintre companiile din Romania cu propriul portofoliu de produse software, cu focus pe solutii ce deservesc mediul de business. Unul dintre cele mai cunoscute produse ale firmei este platforma 24broker, folosita de brokerii din asigurari pentru gestionarea activitatii. O actiune LIH se tranzactioneaza la pretul de 11,0500 Ron.

Mercur Craiova (MRDO) – compania administreaza centrul comercial Mercur din Craiova. In octombrie 2015 acesta a intrat intr-un amplu proces de modernizare. Astfel, la parter, etajul 1 si 2 vor fi gazduite branduri de fashion si accesorii, bijuterii, incaltaminte, articole sportive si servicii, in timp ce etajul trei va fi destinat zonei de food-court, care va reuni restaurante, cafenele, cofetarii, dar si spatii de joaca si divertisment pentru copii. Proiectul de modernizare prevede la etajul patru un cinematograf multiplex cu sase sali si o zona de divertisment care include si un casino. Pretul unei actiuni MRDO este de 80,0000 Ron.

Practic Bucuresti (PRBU) – detine 50.000 mp de spatii comerciale si birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Capitala. Spatiile comerciale reprezinta 35.000 mp, aproape 4% din totalul spatiilor din Bucuresti. Mega Image, Profi, Raiffeisen si BCR sunt principalii chiriasi la parterul blocurilor. Pretul unei actiuni PRBU este de 415,000 Ron.

Prodvinalco Cluj (VAC) – detine o pozitie de top in topul firmelor producatoare de alcool si este liderul pietei de distilate naturale din Romania. Compania produce tuica si rachiuri din fructe, specialitati din extracte naturale (bitter, florio si fernet), bauturi alcoolice spirtoase cu sau fara adaos de arome, lichioruri si gin. O actiune VAC se tranzactioneaza la pretul de 1,2500 Ron.

Prospectiuni Bucuresti (PRSN) – furnizor de servicii geologice si geofizice, cu peste 65 de ani de experienta in industria romaneasca de petrol si gaze si cu o bogata experienta in plan international. O actiune PRSN se tranzactioneaza la pretul de 0,0440 Ron.

Transilvania Leasing si Credit IFN Brasov (TSLA) – compania ofera solutii pentru leasing auto, leasing imobiliar, leasing de echipamente si credite: credit cu garantie imobiliara, credit ipotecar, credit pentru investitii, credit proiecte fonduri nerambursabile, credit punte si linii de credit. O actiune TSLA se tranzactioneaza la pretul de 0,0304 Ron.

Uzinexport Bucuresti (UZIN) – este o companie distribuitoare de utilaj tehnologic si echipamente industriale din Romania. Compania este specializata in tranzactii legate de proiecte industriale complexe: fabricile de ciment si alte componente ale industriei materialelor de constructii, industria metalurgica, alaturi de santiere navale si constructia de nave. Uzinexport este principala companie a grupului Uzin, din care mai fac parte Iprolam, Uzinengeneering, Upetrolam, Commet si Hidrojet, care activeaza in proiectarea, consultanta si productia de echipamente industriale. O actiune UZIN se tranzactioneaza la pretul de 0,6200 Ron.

Piata AeRO cuprinde in prezent 279 de companii, dintre care 269 de companii s-au mutat de pe piata Rasdaq, 5 noi listate in ultimul an direct pe piata AeRO, iar 5 companii existau deja pe platforma ATS.

 

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.