fbpx

Daniel Khaneman, psiholog si laureat al Premiului Nobel, este cel care a consacrat termenul de bias cognitiv pentru sfera economiei.

El spune ca suntem supuşi permanent, la o serie de biasuri cognitive, care sunt un fel de “iluzii optice” mentale, care ne conduc spre decizii greşite.

Potrivit psihologiei cognitive, spiritul nostru este un fel de Janus cu două feţe, care poate reacţiona diferit: pe de o parte, emoţional, rapid, intuitiv, automat sau, pe de altă parte, reflexiv, calculat, conştient. De multe ori, primul tip de reacţie este cel care domină.
“Nu ne gândim cum gândim că noi gândim” spunea tot Daniel Khaneman

Pentru a detalia subiectul si a prelua cat mai multe invataminte utile in managementul de portofoliu, l-am invitat pe Caius Roa Rapanu.

Cu o experiență de peste 20 de ani pe piețele internaționale de capital, Caius Rapanueste un profesionist specializat în finanțe. Caius are o experiență vastă în acțiuni globale în calitate de analist și manager de fonduri, un master în inginerie la Universitatea Politehnică din București și un MBA de la Columbia Business School din NY.

S-a specializat în piețele emergente și are cunoștințe aprofundate in sectoare precum energia, utilitățile, metalele și altele. Caius a fost clasat în topul analiștilor de către investitorul instituțional, Thomson Extel, Reuters din America Latină și Rusia.

Asa cum v-am obisnuit, ne intalnim la V7 Start-up Studio, 24 Septembrie, de la ora 19.

Evenimentul este dedicat membrilor comunitatii Investors Club.

Costul de participare pentru persoanele care nu fac parte din comunitatea Investors Club este 50 Euro. Se pot achita prin OP sau PayPal.

Pentru inscrieri, te rugam sa trimiti un email pe [email protected]

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.