fbpx

La intalnirea lunara a comunitatii Investors Club din luna octombrie, am invitat reprezentanti ai companiei Alive Capital: Giacomo Billi, CEO si fondator si Ioana Bucurei, Treasurer and Corporate Manager.

Compania se afla in prezent in proces de finantare de la investitori prezenti pe piata de capital. Consultantul autorizat al companiei este Intercapital Invest.

Noua ne-a placut compania si de aceea impartasim aici cateva elemente relevante:

✔️ am apreciat faptul ca gradul de indatorare a fost 0 inca de la inceput (2013) activitatea, echipa, produsele s-au dezvoltat si crescut doar din surse proprii;
✔️ compania are în portofoliu clienți internaționali din mai multe țări: China, Italia, Cehia, Luxembourg, Grecia, Cipru,
✔️ pe lângă activitatea de brokeraj pe bursa de energie, #AliveCapital face și asset management pentru alți 84 jucători din piață [5 mil eur revenue q2 2020]
✔️ Compania genereaza venituri din 5 linii de activitate: 3 principale si 2 lansate in acest an:
i. servicii de gestionare a activelor (AMS) reprezentand 18% din venituri;
ii. serviciile de comercializare a energiei electrice (ETS) reprezentand 80% din venituri;
iii. servicii de furnizare a energiei electrice (ESS) reprezentand 2% din venituri.
iv. furnizarea de gaze naturale;
v. dispecerizare/monitorizare centrale electrice din surse regenerabile.

In grafic sunt prezentate ponderile fiecarei linii de activitate in CA, din 2018 pana in prezent:

✔️ compania gestioneaza in momentul actual 78 de unitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile: centrale electrice fotovoltaice, centrale alectrice eoliene, microhidrocentrale electrice, centrale electrice de biomasa

Rezultatele financiare din perioada 2017 – 2020 arata asa:

Anul 2018 este un an de exceptie pentru companie, deoarece a inregistrat cele mai ridicate valori din toate punctele de vedere. Aceste rezultate ale companiei s-au datorat in mare masura pretului energiei electrice, pret ce a atins valori foarte ridicate. Aproape toti indicatorii companiei au avut aprecieri de aproximativ 80% – 100%.

✔️ pentru perioada 2021 – 2024 se estimeaza cresterea profitului brut ca urmare a intrarii de lichiditati obtinute dinvanzarea de energie electrica, crestere in linie cu trendul la nivelul Uniunii Europene – se estimeaza cresterea ponderii energiei regenerabile in productia totala a Uniunii Europene de pana la 32% in 2030, fata de cota actuala care este de 24%.

Estimari venituri pentru 2020 – 2024 obtinute de Alive Capital S.A.

✔️ beneficiari ai centralelor de productie din surse regenerabile pe care le gestioneaza compania sunt companii mari si foarte mari, internationale, care provin din mai multe tari din afara de Romaniei precum Olanda, Elvetia, China, Italia, Cehia, Luxembourg, Grecia, Cipru,
✔️ parteneri principali ai Alive Capital S.A. de pe pietele angro sunt: E.ON Energie Romania S.A., Engie Romania S.A., Alro S.A., Enel Energie S.A., Electrica Furnizare S.A. si OMV Petrom S.A.
✔️ runda de finanțare prin obligațiuni este în valoare de 10 mil ron, capital ce va fi investit în unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile
✔️ obligațiunea are maturitate de 3 ani, valoare nominala 100 RON. subscriere minima 200 obligatiuni ALV23, adica 20.000 RON. dobândă de 8% , plată semestrială a dobânzii.

Fondurile atrase vor fi orientate in investitii in zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile si in zona de suport tehnic a activitatilor de servicii integrate aferente producerii si vanzarii de energie electrice.

Stim ca perioada de subscriere acopera buna parte din luna decembrie, mai multe informatii puteti gasi la Intercapital Invest.

Spor la investitii! Pe curand,

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.