fbpx

articol teraplast

Pe 22 august compania Teraplast, simbol TRP, anunta ca a depus la Ministerul Finantelor Publice o cerere privind acordarea unui ajutor de stat pentru o investitie in val. de 65,63 milioane lei; in total fiind 36 de companii care au depus cereri de finantare. Cu acesti bani compania si-a propus sa dezvolte activitatea de productie prin achizitia de utilaje noi si contructia cladirilor necesare.

Teraplast nu se afla pe lista companiilor selectionate obtinand  49.91 puncte conform algoritmului de calcul al celor de la Ministerul de Finante, aproximativ 50 de puncte distanta fata de ultima companie selectionata, Alu Menziken SRL.

„Din pacate nici in aceasta transa de ajutor de stat companiile cu capital romanesc nu au fost selectate pentru finantare. Speram ca in viitoarele transe Ministerul de Finante sa gaseasca variante pentru a sustine companiile locale care produc valoare adaugata, nu doar companiile multinationale”. Dorel Goia, Presedinte al Consiliului de Administratie Teraplast.

Ministerul Finantelor Publice a selectionat 6 companii: Pyrelli Tyres Romania 161.98 puncte, Arctic SA 142,04 puncte, Clariant Products RO 125,58 puncte, Robert Bosch SRL 113.98 puncte, Safe Med International SRL 95,16 puncte si Alu Menziken SRL 94,96 puncte.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.