fbpx
fondul-proprietatea1-620x330
Fondul Proprietatea a anuntat in aceasta dimineata, printr-un comunicat de presa, faptul ca a vandut participatiile integrale ale Fondului in E.ON Distribuție Romania S.A. si E.ON Energie Romania S.A.. Anterior vânzării, Fondul deținea 56.749.014 de acțiuni in E.ON Distribuție Romania S.A. (reprezentând 18,3474% din capitalul social) si 9.903.524 de acțiuni in E.ON Energie Romania S.A. (reprezentând 13,4% din capitalul social).
Fondul Proprietatea nu a comunicat cui a vandut activele si nici valoarea tranzactiei nu a fost specificata, mentionand faptul ca “Fondul si-a asumat obligații de confidențialitate uzuale pentru acest gen de tranzacție astfel încât detaliile complete ale tranzacției nu pot fi făcute publice, dar asigură acționarii ca tranzacția este in acord cu obiectivele descrise in Declarația de Politica Investițională.”
“Fondul Proprietatea nu ofera pietei un exemplu de transparenta, neprecizand valoarea tranzactiei prin care a vandut participatiile in E.ON Distributie si E.ON Energie Romania si nici cine au fost cumparatorii, desi aici se pot face anumite presupuneri care se pot confirma in zilele urmatoare. Cu toate ca emitentul si-a asumat anumite obligatii de confidentialitate, investitorii sunt lasati fara prea multe repere pe acest subiect. 
Singura informatie disponibila este aceea ca cele doua detineri erau evaluate de catre fond la circa 140 milioane de euro, conform ultimelor raportari trimestriale.
Inclusiv faptul ca Fondul nu dezvaluie astfel de informatii, indiferent de motivele de confidentialitate invocate, reprezinta un factor suplimentar care explica de ce actiunile FP se tranzactioneaza cu un discount de circa 30% fata de Activul net” Cristian Tudorescu, unul dintre membrii fondatori ai Investors Club.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.