fbpx

 

Bucharest-Stock-Exchange articolBursa de Valori Bucuresti (BVB) a avut in iulie o evolutie similara cu pietele din regiune si a continuat trendul crescator din iunie, cand a trecut peste impactul pe care votul din Marea Britanie pentru iesirea din Uniunea Europeana l-a avut asupra pietelor financiare europene. BET Total Return (BET-TR) a fost pe crestere in luna iulie, cu un avans de 7,76%. Indicele BET-TR reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate la BVB, cuprinse in indicele BET, precum si dividendele distribuite actionarilor de aceste companii. Principalul indice al BVB – BET – a crescut cu 3,89%.

indici_Europa

Rulajul cu actiuni in luna iulie a fost de 408,4 milioane lei (91,1 milioane euro), in scadere cu peste 40% fata de iunie, cand s-au tranzactionat actiuni de 719,1 milioane lei (158,9 milioane euro). In primele sapte luni ale anului, valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni a fost de 4.651,5 milioane lei, in scadere cu 5,6% fata de aceeasi perioada din 2015.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare cu actiuni a fost in iulie de 19,4 milioane lei (4,3 milioane euro), fata de 34,2 milioane lei (7,5 milioane euro) in iunie. De la inceputul anului, valoarea medie zilnica de tranzactionare cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 31,4 milioane lei (6,9 milioane euro), cu 6,1% mai mica decat in acelasi interval a anului trecut.

In iulie 2016, investitorii au tranzactionat in total actiuni, unitati de fond, obligatiuni si produse structurate de peste 446 milioane lei (99,4 milioane de euro).

Capitalizarea bursiera a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 131,7 miliarde lei (29,5 miliarde euro) in iulie 2016. Din aceasta suma, capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a fost de 71,4 miliarde lei (16 miliarde euro), in crestere fata de luna precedenta.

In iulie 2016, cele mai tranzactionate cinci actiuni au fost: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), Electrica (EL) si BRD – Groupe Societe Generale (BRD), cu o valoare totala de aproape 300 milioane lei.

Daca esti investitor pe piata de capital sau vrei sa devii si ai nevoie de mai multe informatii, te poti inscrie aici: https://www.investorsclub.ro/join/

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.