fbpx

bittnet cover Ne intrebam cum urmeaza ca cei doi fondatori, Mihai si Cristian Logofatu, sa dezvolte valoarea intrinseca a companiei in urmatorii ani. Profitand de acest moment aniversar al companiei coroborat cu proiectul Investors Club “Meet the Company. Meet the Ceo” vineri, 22 aprilie, mergem la Bittnet “acasa” sa le vedem echipamentele si sa intelegem mai bine acest business,  la o cafea, alaturi de Mihai si Cristian Logofatu, de la ora 15. Deci, dupa reactoarele de la CNE Cernavoda intelegem cum functioneaza si de ce este nevoie de Bittnet in Romania, schimbam sectorul energetic cu cel de IT :).

Bittnet este cea mai mare companie locala de servicii IT business to business ce ofera training-uri certificate Cisco, Microsoft, Amazon, ITIL, etc. si este prima companie listata pe sistemul alternativ de tranzactionare AeRO.

Bittnet a fost inclusă în clasamentul Technology Fast 500 al celor mai dinamice companii din EMEA, top realizat de către Deloitte, în care au fost incluşi jucători IT&C din peste 20 de ţări. Bittnet Systems este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înfiinţată în 2007 şi deţinută de fraţii Mihai Logofătu (30 de ani) şi Cristian Logofătu (34 ani).

De la începutul activității, compania s-a concentrat pe livrarea de traininguri IT și pe activitatea de integrator IT, bazată pe tehnologiile liderilor de piață precum Cisco, Microsoft, Dell, Oracle, HP, VMware, Google, Amazon Web Services etc. Businessul de integrator înseamnă că oferă clienților soluțiile și serviciile de care au nevoie începând cu analiza inițială, faza de design, implementare și testare ce rezultă în proiecte la cheie pentru companii cu nevoi diferite în ceea ce privește IT-ul. În prezent Bittnet este singura companie din România care garantează financiar succesul proiectului clientului.

Totodată, Bittnet este liderul pieței de training IT din România, cu o echipă in continuă creștere, cu peste 15 ani de experiență și mai mult de 13.000 de cursanți instruiți. De-a lungul acestor ani, Bittnet a livrat peste 30.000 de ore de training IT. Compania are cea mai mare echipă de traineri din România, fapt ce reprezinta un avantaj competitiv.

IBM România, Metro Systems România, Mit Motors International, Praktiker, Porsche România, TNT Express, Wiebe România, Dacia, Erste Bank,  Telekom România, Cycle European (Part of ICAP Group), E.On România sunt o parte a clientilor Bittnet Systems.
Primul an pe bursa pentru Bittnet a insemnat 1,587 de tranzactii cu peste 371.000 de actiuni, peste 8% din totalul actiunilor emise. Pretul actiunilor a crescut cu 39%, de la 1,7 lei/actiune in prima zi de tranzactionare, la 2,4 lei/actiune la inchiderea sedintei anterioare. Primul an in postura de companie publica s-a incheiat cu cele mai bune performante financiare din istoria Bittnet. Veniturile totale au crescut cu 35% fata de anul precedent, la 11,2 milioane de lei, profitabilitatea companiei a cunoscut un trend ascendent de asemenea, profitul net crescand cu 386%, la un milion de lei, iar EBITDA cu 64%. Potrivit modelului de business al companiei, cresterea cifrei de afaceri este insotita de majorarea mult mai accelerata a profiturilor companiei. Astfel, valoarea indicatorului PER la 15 Aprilie 2016 a coborat la 10, fata de 37 la 15 Aprilie anul anterior.
“In primul an de activitate pe bursa am reusit sa atingem obiectivele operationale propuse: extinderea echipei de vanzari, a celei tehnice, obtinerea de noi competente – precum Cisco Gold Certified Partner – si lansarea de noi linii de business – precum Citrix Training Center si ITIL Authorized Training Partner. Aceste reusite au dus la cresterea accelerata a business-ului, crestere care ne-a plasat in ultimii ani in topurile Deloitte Fast 500 din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA)”, considera Mihai Logofatu, Director General si co-fondator Bittnet.

“Primul an in calitate de companie publica, listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, coincide cu cel mai bun an de pana acum pentru noi, din punct de vedere al rezultatelor financiare, dar si operationale. Actiunile au fost tranzactionate intr-un numar de 209 sedinte de tranzactionare in perioada 2015-2016, iar in total peste 8% din actiuni si-au schimbat proprietarii in aceasta perioada. Multumim actionarilor care si-au exprimat astfel sprijinul lor si care ne confirma increderea in planurile comunicate, dar si in echipa care construieste zilnic un brand romanesc de referinta”, este de parere Cristian Logofatu, Director Financiar si co-fondator Bittnet.

Asa cum v-am obisnuit, pentru a participa, va rugam sa trimiteti un email de confirmare la adresa [email protected], pana joi, 21 aprilie, ora 20.00. Avem 20 de locuri disponibile.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.