fbpx

Electrica şi OMV Petrom au inaugurat astăzi prima staţie de încărcare rapidă pentru maşinile electrice. Această inaugurare a avut loc într-o benzinărie OMV, în cadrul unui proiect pilot în cadrul căruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a mașinilor electrice în Bucureşti.

După cum arată şi comunicatul de presă de pe site-ul companiei Electrica, liderul pieței de distribuție şi furnizare a energiei electrice din Romania, aceste stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice vor fi instalate în nu mai puţin de patru stații de distribuție de carburanți OMV din capitală, dar şi la sediile centrale ale OMV Petrom si Electrica.

„În România, până acum, s-au făcut pași mici în domeniul electro-mobilităţii. De aceea noi, Electrica şi OMV Petrom, ne-am unit eforturile pentru a susține dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, pentru că ne preocupă grija pentru mediu şi, totodată, dezvoltarea durabilă a României. Credem că este doar începutul a ceea ce noi, la Electrica, numim <<Autostrada Verde>> a României”, declară Cătălin Stancu, CEO al Electrica.

În fiecare dintre cele patru staţii OMV din Bucureşti, precum şi la sediile Electrica şi OMV Petrom, vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50kWh. Prin intermediul acestora, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu, potrivit Electrica.ro

Prima staţie de încărcare rapidă se găsește pe bulevardul Aerogării din București, în Sectorul 1, reprezentanţii celor două companii spunând că numai priza de la staţia de încărcare a costat 30.000 de euro. Această inaugurare se datorează şi faptului că numărul de maşini hibride în România s-a dublat de la un an la altul, acestea având un consum redus de alimentare chiar dacă sunt mai scumpe decât maşinile care folosesc carburanţi clasici prin excelenţă.

Simbolul bursier pentru Electrica S.A. este EL, iar pentru OMV Petrom este SNP.

 

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.