fbpx

Mult asteptatul IPO al celor de la RCS-RDS  ii face pe unii investitori euforici iar pe altii nepasatori. Ca orice companie pe bursa, poate fi mai atragatoare sau nu, depinde de cum facem analiza si unde ne uitam, desigur ca aici intervine si optimismul sau pesimismul general al investitorului.

Datele financiare arata destul de bine, cu o crestere echilibrata de 14% anuala, din 2014 si EBITDA de peste 31% ca medie pentru ultimii trei ani. O companie care opereaza in Romania, Ungaria, Italia, Spania cu un numar total de 12.4 miloane de utilizatori.( decembrie 2016 ). Dupa cum spun ei in prospect, cresterea a fost organica de la 0.7 milioane utilizatori in 2002 (decembrie ). In anul 2016 incasarile au fost de 842.8 milioane de euro comparativ cu 750 milioane in 2015 si 661 milioane in 2014.

Majoritatea clientilor provin din Romania si Ungaria, incasarile din tara noastra reprezinta 72.7% din total.Untitled

Pro si contra:

pro

Desigur ca mai sunt multe argumente pro si contra, acest articol nu reprezinta o recomandare de investii sau nu in IPO, este doar o analiza ce a avut ca suport prospectul.

sursa: http://www.bvb.ro/Juridic/files/OfertaDIGI/Digi%20Communications%20N.V.%20-%20Prospectus_EN.pdf

 

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.