fbpx

 

listare napocaSocietatea de Constructii Napoca s-a listat astazi pe piata principala administrata de Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul NAPO. La eveniment au fost prezenti Lucian Anghel – presedinte BVB, Ludwik Sobolewski – CEO BVB, Danut Dorel Canta – directorul companiei si Nicu Moroianu, reprezentantul casei de brokeraj BT Securities, ei fiind cei care au intermediat listarea companiei.

Societatea de Construcţii Napoca SA, este un jucator important al sectorului de constructii din Romania, s-a înființat în  anul 1991, prin divizarea Trustului de Construcții Cluj, de la care a preluat valorile mobiliare, 60 de ani de experiență, un patrimoniu considerabil și o echipă de specialiști. In comunicatul transmis reprezentantii companiei au declarat ca listarea acțiunilor societății pe piața principală a Bursei de Valori București survine ca o evoluție ascendentă firească, în urma desființării pieței RASDAQ, unde fusese listată anterior.

Societatea de Construcții Napoca SA a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei. În primul trimestru al anului 2016, veniturile totale au crescut cu 60,2% față de perioada similara a anului trecut, cu un portofoliu de lucrări, în derulare, de peste 74,5 milioane de euro. Printre proiectele de referință pe care compania le-a executat recent sau care sunt în curs de realizare, se numară pista de 2100 de metri a Aeroportului Internațional Cluj Napoca, lucrări de infrastructură, reabilitare, modernizare și extindere la Aeroporturile din Târgu Mureș, Satu Mare, Tulcea, infrastructură la baza aeriană NATO din Fetești, hale industriale, sedii administrative, blocuri și ansambluri de case pentru MAPN, aşezăminte religioase, monumente de artă și lucrări de drumuri și poduri.

“Prezența unei companii pe piața de capital atrage, prin listare, avantajul posibilităților de a oferi încredere, onestitate și performanță, atât clienților și investitorilor, cât și angajaților și partenerilor de afaceri. Este locul unde viziunea și competența liderilor de succes, care înțeleg exigențele pieței, le conferă oportunitatea unică de a obține avantaje și beneficii pentru companiile respective. Felicit echipa Societății de Construcții Napoca SA pentru decizia de a-și lista  acțiunile pe piața principală și îi doresc mult success”, a afirmat Lucian Anghel, Președinte CA la Bursa de Valori București.

“Listarea acțiunilor Societății de Construcții Napoca SA reprezintă o opțiune strategică fundamentală a companiei noastre, un moment de inflexiune pentru consolidarea reputației noastre și un catalizator pentru creșterea încrederii partenerilor și investitorilor. Această noua provocare ne onorează și ne obligă, în același timp, să ne depășim constant performanțele, prin soluții ingenioase și eficiente. Ne manifestăm convingerea că țintele ambițioase pe care ni le propunem vor fi atinse și că  încrederea noastră în viitorul sectorului de construcții din România va avea succesul scontat”, a spus Dănuț-Dorel Canta, Director al companiei.

Napoca a aparţinut în trecut omului de afaceri Ion Ţiriac, dar din 2011 este in controlul  omului de afaceri clujean Ioan Bene, care conform ultimelor raportări deţinea 76% din acţiuni. Bene este anchetat de catre DNA, fiind acuzat că l-a mituit pe Horia Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, pentru a obţine contracte, inclusiv cel pentru construirea unei piste a Aeroportului Cluj-Napoca.

La acest moment, o actiune NAPO se tranzactioneaza la pretul de 2,38RON, crestere usoara de 1,28%.

 

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.