fbpx

Fie ca le-am auzit in filme, le citim in ziare sau in diferite articole din domeniu, citatele din lumea investitorilor sunt pline de adevar si lectii subtile pentru cei dornici sa devina “jucatori activi” pe piata de capital.

“O investitie in educatie aduce cea mai buna dobanda”   Benjamin Franklin. A investi in educatia ta financiara si in metoda ta de tranzactionare aduce cu siguranta pe termen lung randamente mai bune decat daca incerci sa ii copiezi pe ceilalti.

“Eu iti voi spune cum sa devii bogat. Inchide usile, fii infricosator cand altii sunt lacomi, lacom atunci cand altii se tem”  Warren Buffett. Scenariul ideal este sa fii dispus sa investesti intr-o piata in scadere si sa iesi ( marchezi profitul  ) intr-o piata in crestere.

“Piata de capital este plina de oameni care cunosc pretul la tot dar valoarea la nimic” Phillip Fisher.  Un alt citat bun care exprima cat de importanta este educatia si cercetarea in piata de capital.

“Investeste in tine insuti. Cariera ta este motorul bunastarii tale” Paul Clitheroe. Investitia in tine pleaca de la scoli, carti, un job bun, cursuri prin care poti deveni din ce in ce mai bun in ceea ce faci si prin urmare un motor care genereaza venituri.

“Din cand in cand, piata face ceva atat de stupid incat iti taie respiratia” Jim Cramer. Nici un pariu nu e sigur in lumea investitiilor, piata poate sa ramana incerta mai mult decat poate contul tau sa ramana solvabil, este obilgatoriu ca riscul sa fie mereu calculat.

“Cunoaste ceea ce detii, si de ce detii” Peter Lynch. Analizeaza bine inainte de a lua o decizie si din cand in cand revizuieste analiza si planul, o decizie buna astazi poate deveni o decizie proasta in viitor.

“Investiile ar trebui sa semene cu privitul vopselei cum se usuca sau privitul ierbii cum creste, daca vrei emotii du-te cu 800 de dolari la Las Vegas” Paul Samuelson. Investitiile financiare nu fac parte din jocurile de noroc, necesita multa analiza si cunoastere pentru a lua o decizie si a creea un portofoliu.

“Cele mai daunatoare patru cuvinte in investitii sunt: Data aceasta este diferit “Sir John Templeton. Cel mai simplu si putin riscant este sa urmaresti trendul si patternurile care se repeta cel mai des.

“In investitii, ceea ce este confortabil rar este profitabil” Robert Arnot. Pentru castiguri semnificative deseori se iese din zona de confort, ideal este sa cunosti si piata si pe tine insuti.

“Investitorul individual trebuie sa reactioneze ca un investitor si nu ca un speculant” Benjamin Graham. Nu poti prezice viitorul, de accea deciziile in investitii sunt luate in urma unui plan de investitii ce cuprinde si managementul riscului ( cea mai importanta parte ), bazeaza-te pe date reale nu zvonuri.

 

Lumea investitiilor este cel mai adesea rece si dura, aceste citate sunt doar cateva indrumari simple si usor de inteles.

 

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.