fbpx

city London

Agentia Standard and Poor’s a scazut rating-ul acordat UK-ului de la AAA la AA, datorita votului acordat de britanici in favoarea iesirii din Uniunea Europeana, asta dupa ce sambata, Moody’s, a ajustat rating-ul UK de la “stabil” la “negativ”.

“În opinia noastră, acest rezultat este un eveniment seminal și va conduce la un cadru politic mai puțin previzibil, stabil și eficient în Regatul Unit. Ne-am reevaluat opinia noastră de evaluare instituțională din Marea Britanie și credem cu tărie în rezultatul acesteia si a rating-ului acordat.”  se arata într-un comunicat de presă al agentiei.

S&P atrage atentia asupra diferentelor de vot ale englezilor, cu Scotia si Irlanda care doresc sa ramana in cadrul Uniunii Europene, acest lucru putand cauza probleme constitutionale la nivelul intregului Regat Unit al Marii Britanii.

Aceasta perspectiva negativa reflectă un risc al prospectelor economice, performanțelor fiscale și externe, rolul lirei  ca monedă de rezervă, precum și riscurile la integritatea constituțională și economică a Regatului Unit în cazul unui alt referendum privind independența Scotia.

Valoarea lirei a scazut cu aproape 2% in dimineața zilei de luni ca rezultat al referendumului UE propagat la nivelul tuturor pietelor.

Un discurs al cancelarului George Osborne a generat o usoara revenire a cotatiilor lirei sterline la 1,7% aproape 1,4USD.

Lira sterlina a ajuns saptamana trecuta la cea mai joasa cotatie din 1985 si pana astazi iar acest trend descendent va continua datorita neincrederii existente in randul investitorilor privind economia si stabilitatea politica din UK.

Investors Club te invita joi, pe 30 iunie, de la ora 19:45 p.m. la sediul Bursei De Valori Bucuresti, etaj 2, sala Millenium, la o dezbatere impreuna cu specialisti in domeniul economiei si finantelor pe tema consecintelor Brexitului la nivel macro si microeconomic. Daca vrei sa participi, trimite-ne un email de confirmare pe [email protected].

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.